Annons:
Etikettnyheter
Läst 5617 ggr
CarlS
2006-12-05 17:29

SNF söker unga miljöhjältar!

Nu startar Svenska Naturskyddsföreningen, SNF, en ny traineeverksamhet. Målgruppen är ungdomar som söker kanaler för sitt miljöintresse. Tio miljöhjältar som vill hjälpa till att rädda världen får i ett första steg chansen att delta i traineeprogrammet.


Foto: Bokskogen på Hallandsåsen, Hasslöv
Fotograf: Carl Stridsberg

De får bl a tillgång till egen mentor och ska diskutera strategier för att påverka samhällsutvecklingen.

"Vi vet att det finns ett starkt miljöengagemang hos unga människor, men det är inte alltid lätt att kanalisera sin lust att påverka samhället, säger Mikael Karlsson, ordförande i SNF.

- Vi har kunskapen, inte bara om miljöfrågorna, utan också om hur man med ideellt arbete kan påverka och hjälpa politiker och andra beslutsfattare. Samtidigt hoppas vi att verksamheten kommer att ge ett stort ömsesidigt utbyte. Vi söker därför unga människor med nya infallsvinklar, engagemang och idéer som ger inspiration och samtidigt vill jobba vidare för oss på olika sätt, säger Mikael Karlsson."

Hans Brehnfors som arbetar på avdelningen för föreningsutveckling vid SNF:s rikskansli koordinerar projektet.

- Det är en rolig och annorlunda utmaning att utveckla denna trainee-utbildning. Vi kommer att erbjuda många olika infallsvinklar på miljö- och föreningsarbete, som strategiskt miljöarbete, mediafrågor, företagskontakter, men också SNF:s historia och arbetsmetoder.

- Vi har 170 000 medlemmar landet runt och samverkar med miljörörelsen i hela världen. Många gör ett otroligt bra och viktigt ideellt arbete poängterar Hans Brehnfors, men vi utvecklas hela tiden som förening och provar nya arbetsformer. Det här är ett sätt som vi tror mycket på. Ju fler som engagerar sig i miljöarbetet, desto större kraft får vi att förändra världen.

Läs mer om tjänsterna och ansökan:
http://www.snf.se/snf/trainee.htm

Information:
Mikael Karlsson, ordförande, SNF, 070-316 27 22, mikael.karlsson@snf.se
Hans Brehnfors, verksamhetssamordnare, SNF, 070 637 59 55, hans.brehnfors@snf.se

Eva-Lena Neiman, pressekreterare, SNF, 070-655 46 19, eva-lena.neiman@snf.se

------------------------------------------
Bli medlem i SNF och stöd vårt natur- och miljöarbete!
http://www.snf.se/snf/medlem.cfm
Handla böcker, CD-skivor och naturprylar i Naturbutiken:
http://www.naturbutiken.snf.se
------------------------------------------
Detta är ett elektroniskt nyhetsbrev från Svenska Naturskyddsföreningen. Det går till intresserade i olika ämnen inom natur och miljövård. Skicka det gärna vidare till andra du tror är intresserade av innehållet.

Relaterade länkar

Av: CarlS

Datum för publicering

  • 2006-12-05
Annons:
Upp till toppen
Annons: