TV-tips

Människoätande superormar

2014-01-25 13:24 #0 av: [Mustangcab]

"Den burmesiska pytonormen frodas i Floridas träskområden och de människoätande jätteormarna blir allt fler. Kan denna epidemiartade ökning hejdas?" källa tv.nu

Imorgon på Animal planet kl 19.10

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2014-01-25 13:27 #1 av: Mitralis

Måste jag försöka komma ihåg Glad

Anmäl
2014-01-25 14:01 #2 av: Taxelina1

Intressant. Tyvärr har jag inte den kanalen

Anmäl
2014-01-25 14:09 #3 av: TinaNordberg

Har tyvärr inte heller den kanalen.

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Anmäl
2014-01-25 18:25 #4 av: [peter54]

Animal Planet älskar likt kvällspressen att driva upp förväntningar med hjälp att sensationsmedialt trams.

Alla stora pyton- och boaormar kan döda en människa, det säger sig självt eftersom de är konstriktorer. Om ormen får stadigt fäste med både svans och mun och drar åt runt halsen med sin kropp är man körd på några sekunder.

Däremot finns ingen orm som kan äta en vuxen människa, inte den burmesiska pytonormen, inte nätpyton som är den art som blir längst och inte den gröna anacondan som är världens största boaorm tillika den orm som kan väga mest. Ett litet barn, okej, men en vuxen person - nej!

Förklaringen är enkel - vi har axlar och ormen kan inte få gapet över dem. Alla bilder som spritts av öppnade jätteormar med en människa inuti är fejkade. Den som har sett hur ett uppspytt nysvalt byte från en orm ser ut, kan genast avgöra att bilderna på påstådda ormsvalda människor är fejk eftersom de inte är helt och hållet täckta med tjockt slem

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.