Tvättbjörn i Sverige
Den första tvättbjörnen i Skåne är hittad. Uppspolad död på stranden i Falsterbo. Oklart var den kommer från men teorin är enligt nedan artikel att den liftat med fartyg och det ligger väl nära till hands. http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/vellinge/dod-tvattbjorn-hittad-i-falsterbo/
mvh Martin
Tvättbjörnar förekom som husdjur under de senare decennierna på 1900-talet och när folk inte längre klarade av dem så släpptes en del av dem ut. Därför förekommer det tvättbjörnar i svensk natur. Jag har en jaktkompis som har en "kanadamössa" av tvättbjörn skjuten i Sverige (Gästrikland) på 80-talet.
Mössan består av hela skinnet ogarvat, bara torkat. Det enda man gör utöver att skrapa skinnet, är att sy ihop bakkanten av frambenet, med framkanten av bakbenet på vardera sida - sedan är mössan klar, det blir som en pälshjälm. Omöjlig att ha på sig om det inte är minst 20 minusgrader, jag har testat.
Låter varmt och skönt :)
mvh Martin
Det låter rätt kul, tvättbjörnshjälm.😃
Tina Nordberg medarbetare:
Fågelskådning i fokus
Svamp i fokus
Men va bra, då finns det ju iallafall något att använda dem till när vi måste avliva dem. I Tyskland avlivades 72 000 förra året enligt en tjänsteman vid Länsstyrelsen i Skåne….Många mössor blir det…😃
*Ni behöver inte älska mig, jag vill bara vara med på ett litet hörn…
#4 Borde inte köttätande människor kunna äta köttet på dom?
Man kan mala dem och sälja dem som tofu.
#6 Med tanke på att tofu är gjort av sojabönor så vore det en ganska dålig idé 😛
//Olle
Sajtvärd för svensknatur.ifokus, miljö.ifokus och studier.ifokus
#5 Kanske de människor som äter räv och hund.
Det går ju att äta bäver, har jag hört.
Men vi kanske får konsultera Findus om de behöver lite kött…😉
*Ni behöver inte älska mig, jag vill bara vara med på ett litet hörn…
#9 Bävern är herbivor precis som haren och därmed har bävern ett utmärkt kött som är gott och av fantastisk kvalitet.
Tvättbjörnen är en opportunist som äter allt som kommer i dess väg och som den betraktar som ätbart ungefär på samma sätt som räven. Visserligen åt man räv och grävling under nödåren på 40-talet när andra världskriget rasade och det var brist på i stort sett alla livsmedel, men allmänt betraktas inte räv och därmed inte tvättbjörn som ätbara. Bäver däremot, är jättebra kött och dessutom riktigt gott.