Skriv en ny artikel! Aktuellt just nu (1) Senaste artiklarna

Boktips Ekoturism Evenemang Fjällen Fotottävlingar Friluftsliv Hållbar utveckling Fågel- och viltskådning Fågelbord & fågelholkar Handla miljövänligt Hav & kust Jakt & Fiske Klimatförändringar Landskapsblommor Landskapsdjur Mat från och i naturen Naturfilmer Naturfotografer Nyheter Nära staden Omvärldens djur och natur Sjöar, vattendrag och våtmarker Skyddad natur Upplevelser & Äventyr Ute i naturen Viltrehabilitering i Sverige Våra svenska vilda djur Värt att veta Växter i Sverige Öppna landskap Om sajten
Värt att veta

Civil olydnad-Civilkurage

2008-01-20 19:15 #0 av: Hawknestgrove

Är det som vad lagen förespråkar alltid rätt? Vad säger ditt hjärta? i vilka fall kan man ta lagen i egna händer, naturligtvis med beredskap på, vad som kan ske...

  1. Lyssna till ditt hjärta
  2. Ändamålet helgar medlen
  3. Nöden har ingen lag

Det är väl de tre meningarna, man kan använda i sammanhanget civil olydnad.

 När är det försvarbart? Alla har vi sett folk som kedjar fast sig vid skogsmaskiner, klättrar upp i träd och gör handlingar, som är att rent juridiskt är straffbara.

 När det gäller djur, så ställer jag mig INTE på samma sida som dem, som släpper ut minkar, bränner köttbilar o dyl. Men, om det finns människor, som räddar ett djur från en tillvaro där djuren absolut far illa, så har de, i mitt tycke, ett civilkurage som står över allt annat.

Vad är rätt och vad är fel?

Vad är rätt och vad är fel?

 

Relaterade länkar

Av: Gunilla.H

Datum för publicering

  • 2008-01-20

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-01-20 19:55 #1 av: Nore

  Du menar att om du ser en hund sitta i en stekhet bil att du slår ut rutan för att få ut hunden.   Svar ja

 Du ser djur som går o är undenärda o smutsiga o du medelar myndigheter om ett omhändetagande av dessa djur, svar ja

 Att gå till grannen o släppa ut hans höns för gräset är grönare utanför, svar nej

Anmäl
2008-01-20 20:05 #2 av: Hawknestgrove

Nore, alternativ två som du har, om du går steget längre för att rädda djurets liv och tar hand om djuret själv? Nu talar vi inte vad som är lagligt, utan vi talar om vad ditt hjärta säger.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-01-20 20:11 #3 av: Nore

 Jivetvis skulle jag se till att de får foder o vatten, men som på ett fall jag tänkte var tiotals tjurar , vad sjutton skulle jag göra av dem.

Anmäl
2008-01-20 20:20 #4 av: Faxlin

Finns nog inte så mycket i denna tråd som hör till svensk natur. Men jag ska försöka få det platsa här.

Om mna kedjar fast sig vid ett träd för att rädda ett område skog med utrotningshotade djur i tills man får igenom ett beslut att dessa djur ska skyddas. Så då tycker jag ja.

hmm, annars är det svårt att få det in i svensk natur. Men om man kollar på Nores förslag håller jag med i hans#0. Att slå ut fönstret på bilen är ett rungande JA. Och sedan tillkalla polis och veterinär självklart.

På det andra i hans inlägg, du ser djur som går undernärda och smutsiga. Då meddelar man myndigheten. Man fotar det som är fel. Hjälper katterna med mat och vatten tills myndigheterna har gjort sitt jobb.

Att släppa ut grannens höns för att gräset är grönare på andra sidan eller stjäla grannens höns för att man tycker de får det bättre hos en själv. Det är fel.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2008-01-20 21:10 #5 av: [Cuyo]

Hej Gunilla.  Tack för ett mycket bra skrivet inlägg i Svensk Natur,jag tycker att vi alla ska värna om våra djur oavsett om det är här eller i någon annan sajt,för vi har många djur som oxå behöver hjälp här och det vet vi ju alla om,så det du säger Åsa att inte der här hör till svensk natur håller jag nog inte med dej om,för djur är lika mycket respekterade här som dom är i andra grupper.  Jag har ett i huvudet när det gäller djur som far illa rädda dom så fort jag kan,och är mycket dåligt med dom så är det veterinärens sak att avgöra det,jag jobbar mycket privat med att hjälpa folk med att anmäla vanvård av olika slag,och det tar mycket tid att jobba med det här,men jag är sådan kan jag hjälpa ett djur så gör jag det oxå,oavsett om det måste avlivas eller inte för ett djur ska inte lida för att vi människor ha egna laggar som många gånger inte gynnar djurens lidande. Jag tycker mycket om Svensk Natur här pratas det öppet och ärligt om hur man behandlar djur i olika situationer M M,och jag har mycket att tacka Nore för den lilla information jag har fått om djuren i vilt tillstånd,så man blir ju aldrig för gammal att lära sej något nytt.                                             Hej Cuyo       

Anmäl
2008-01-20 21:18 #6 av: skogstrolletbarbro

 Jag har varit mycket nära att ta till det som alternativ, två gånger faktskt. Den ena gången var när Domänverket skulle sälja ut vårat Storberg till en privat entreprenör.  Vi protesterade med tv till hjälp och vi fick dem att dra tillbaka det skrivna kontraktet.

Hade de inte det så hade det nog blivit mycket uppmärksammat, för jjag tror inte att jag med mina vänner, hela trakten där jag bor, hade nöjts sig med det beslutet.

Andra gången var när ett tokigt förslag om ett "Put-and-take" fiske i en av Laisälvens små laguner. Hade vi inte blivit bönhörda då så hade det nog blivit "civil olydnad", som 
skulle ha hörts , både när oc fjärran.

Vi vann båda gångerna, för vi hade rätt, men jag blir så engagerad, när det sker såna här saker att då kan jag inte vara tyst längre.
Mitt svar är naturligtvis JA, om det är motiverat.

Anmäl
2008-01-21 02:38 #7 av: David

Släpper ut minkar = dessa stackars minkar går ju då ett öde till mötes värre än när de är "instängda". Bränna köttbilar = bara rent sabotage som inte leder till något alls.

Men att rädda ett enstaka djur som plågas, och se till att djuret kommer till djurvänner som tar hand om djuret, det är helt klart ett civilkurage som många saknar. Skulle man ställa frågan rent teoretiskt skulle många skriva under och hurra, men när det väl kommer till praktisk handling ser man inte lika många som hurrar!

// David

Ett hem utan katt är bara ett hus...

Anmäl
2008-01-21 02:59 #8 av: Faxlin

#7: Det kanske beror på att olika människor ser olika situationer på olika sätt.

Om det är ett livshotat ärende så måste man gå in. Om det finns risk för att MoH inte hinner göra sitt jobb eller polisen inte hinner på plats. Har räddat en hund en gång vars ägare höll på att slå ihjäl hunden. Att lämna den för att vänta på lagliga medel hade garanterat dödat hunden. Den var halvdöd när jag tog den till veterinär. Men att i andra fall där det inte är dödshot vänta på lagliga medel tycker jag inte är frågan om att vara feg eller sådant. Då hör det mer till att vi har lagar för att de ska följas. Och ett lagbrott gör inte ett annat godtagbart.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2008-01-21 08:26 #9 av: Bjornen

Att slå sönder en bilruta för att rädda en hund i en stekhet bil är faktiskt lagligt. Sen kan man ju alltid diskutera var gränsen går.

Anmäl
2008-01-21 08:59 #10 av: Martin

Det finns ett uttryck som brukar heta "Nöd bryter lag".

Så Björnen har helt rätt, håller en hund på att få värmeslag i en bil är det helt ok att slå bilrutan, i syfte att rädda hunden. Givetvis måste man meddela polis att man gjort det och det är ju bra om de kan komma till plats också, men det går tyvärr inte alltid.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2008-01-21 15:11 #11 av: storAnnette

Nöd är ett relativt begrepp.Det man oftast menar är omedelbart hot mot livet.Detta hot ska vara både direkt och akut för att kunna försvara att man gör lagbrott för att rädda djur eller människa.

Är det förresten ett lagbrott att kedja fast sig vid ett träd?Någon som vet?

Anmäl
2008-01-21 16:41 #12 av: bjorsa

Civil olydnad började väl med gandhi och saltet men han hade ickevåld som vapen http://sv.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi rekar filmen ifall någon missat den den är mkt bra film

Att krossa rutan för att rädda ett djur är nog ingen civil olydnad å inte heller atts läppa ut minkar eller bränna bilar http://sv.wikipedia.org/wiki/Civil_olydnad

Å givetvis skall man krossa rutan för att få ut djuret eller barnet som lämnats i en het bil men de e väl mer sunt förnuft eller civil kurage .

mvh/bjorsa

Anmäl
2008-01-21 20:47 #13 av: Nore

#11. På privat mark är det ett lagbrott, men på kommunmark är det sivil olydnad.

 #12. Att rädda ett djur eller barn ur en överhettad bil är ens skyldighet att göra o ingen civil olydnad.

 Men att släppa ut minkar o bränna bilar är ett lagbrott som är straffbart, för då är det privatpersoner blir drabbade, o det kan ge fängelse från 6månader till 2år om man blir ertappad, men de flesta som håller på med det maskerar sig för att inte bli igenkända på bevakningskamror som brukar finnas på dessa platser.         O det markerar att dessa personer inte står för sina järningar o åsikter.

Anmäl
2008-01-21 21:58 #14 av: [Cuyo]

  Hej Nore.  När vi har folk som släpper ut minkar och andra djur som dom inte tycker om,för mej är det en kriminell handling som jag vill kala djurplågeri i allra högsta,för dom vet ju inte vilket  öde dom här djuren kommer att få mötta, fy-f**n för dessa djuraktivister som går ut och kallar sej djurvänner.  Du säger oxå att dom maskerar  sej så ingen vet vilka dom är,gör så här istället ta hela den organisationen som sylar med det här,så spelar det igen roll hur dom maskerar sej.                          Hej Cuyo     

Anmäl
2008-01-22 00:23 #15 av: bjorsa

#13 Nore förstår inte dit påpekande då jag skrev att krossa rutan inte är civil olydnad utan sunt förnuft eller civilkurage

Nu vet jag inte om du oxå tillägnade mig de där resterande om minkutsläpp och bränna bilar ifall du nu tror att jag är en aktivist pga av min inställning till rovdjur isåfall vill jag bara deklarera att jag är så långt ifrån aktivister man kan komma och tycker mkt illa om de dom gör .

Däremot kan jag tycka att de gandhi gjorde var beundrandsvärt likaså martin luther king

mvh/bjorsa

Anmäl
2008-01-22 11:36 #16 av: Hawknestgrove

Snälla, detta är en diskussionstråd! KAn vi inte ens diskutera ärendet fridsamt?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-01-22 16:23 #17 av: bjorsa

#16 Men när Nore skriver som han gör så måste jag ju ändå få deklarera min ståndpunkt å jag förstår inte varför han måste påpeka i sitt inlägg å dessutom tala om för mig vad som är straffbart odyl jag vil ju inte bli sedd som någon aktivist eller element och om de e så att jag misstolkat hans text så får han väl tänka efter lite hur han skriver i såfall .

mvh/bjorsa

Anmäl
2008-01-22 16:41 #18 av: Hawknestgrove

Bjorsa, så fattade inte jag dig i alla fall. Som sagt, klart vi får ventilera våra synpunkter! Det skriver jag ju på vår förstasida! Alla ahr rätt till en åsikt och sympatier åt det håll de vill och alla har rätt att yttra dem här, i alla fall i sådan här frågor.

Jag tror ingen har sett dig som en militant vegan som smyger runt i rånarluva och tuttar på bilar! Men, som vi alla vet, att det skrivna ordet kan ibland bli så feltolkat och därför så får man kanske hålla en högre toleransnivå när man inte kan tala som vanligt.

 Hehe, vilken syn.... kan ni se Bjorsa smyga omkring med munkjacka och mjukisbyxor och rånarluva med sprayburk i näven.... FNiss......... 

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-01-22 17:06 #19 av: nobsan

Skulle se snyggt ut de.

Anmäl
2008-01-22 17:55 #20 av: solweig

gunilla. det du skrev var jättebra. lycka till.

Anmäl
2008-01-22 18:36 #21 av: Martin

#16 Jag tycker det har diskuterats fridfullt hela vägen, ingen hets väl?

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2008-01-22 18:43 #22 av: nobsan

har inte heller märkt något. Frid och fröjd.

Anmäl
2008-01-22 20:04 #23 av: Nore

#15.17.  Inte har jag menat att du gör sådana illgärningar, kanske uttryckte mej otydligt i frågan. Så jag ber om ursäkt bjorsa.

 Men sen att jag reagerar för dessa som gör dessa grejer ute på minkfarmar o åkerier, det är rätt nomalt tycker jag. 

Anmäl
2008-01-22 20:24 #24 av: [Cuyo]

Hej mina Debattörer i det här ämnet,jag tycker att det är fridfullt,här är det ju lugna gatan mot vad jag har varit med om i andra sajter på Fokus,för kan man hålla den här nivån då tycker jag det är bra,och samtidigt är det ju roligt för oss medlemmar här i Svensk Natur.            

 Hej Cuyo från Partille     

Anmäl
2008-01-22 20:30 #25 av: bjorsa

#23 De e ok Nore man missförstår varandra så lätt lika mkt mitt fel som tolkade de hela som jag gjorde  !

Sen tycker jag precis som du att det är brottsliga handlingar som dom gör när dom attakerar minkfarmare åkerier odyl och de borde inte ses som civil olydnad utan som brottsliga handlingar och jag antar att rättsväsendet oxå ser det så .

Men själva civila olydnads principen och med icke våld är ju kraftfull folk kan störta regeringar .

Just nu är de väl munkarna i Burma man hoppas skall lyckas med sin civila olydnad mot militärjuntan .

mvh/bjorsa

Anmäl
2008-01-22 21:17 #26 av: Puma77

Ha ha fnissar fortfarande åt bjorsa i rånarluva, munkjacka m.m.

Jag tycker att det var en mycket intressant tråd som du skapat Gunilla och är gansa aktuell i dagens läge med. Läser ju ständigt om djur som släpps lösa, hundar i stekheta bilar och även barn som dött då de lämnats i bilen bara några minuter.

Tycker det ibland kan vara jättsvårt att svara på, givetvis så är det ju djurets bästa man ser i första hand så att släppa ut minkar i "frihet" som de säger finns inte i min värld. Det är som att låta dem gå en sakta och förvirrande död till mötes. 

Anmäl
2008-01-22 22:43 #27 av: Coturnix

Jag följer de tre listade punkterna, då blir nog allting rätt och riktigt.

Skulle det var nödvändigt är jag inte främmande för "underjordisk" verksamhet heller.

Länge leve mullvaden!;)

 

Anmäl
2008-01-22 23:58 #28 av: Hawknestgrove

Ja, Nore, jag håller med. de där som gör sådana militanta och vidriga grejer, de borde skämmas. Ok, jag har oskaså god lust att krossa fönster och spraya på minkpälsar i de butikerna, men det gör ju inte god gärning åt varken minkar elelr aktivister.

 Coturnix, visst är det bra regler?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-01-23 02:14 #29 av: Hennum

jag tycker det är helt rätt att göra lite smått militanta grejer om det faktist gör nytta. men att krossa fönster och förstöra pälsar gör inte mycket nytta. men det finns säkert situationer då en "militant" gärning kan göra nytta, då det faktist är nödvändnigt. vet egentligen inte vad man menar med militant. men att göra rent praktiska och märkbara saker för att förändra samhället, tycker jag är bra.

minns alla saker pappa berättade att han gjorde i sin ungdom. de tog påsar med burkar, som man inte pantade då, och satte framför stället där de har parad med poliser o grejer. det var hål i bottnen på soppåsarna, så allt åkte ut på marken. det är toppen ju! sånt vill jag oxå göra.

men jag är aldeles för feg. :P jag skulle vilja knyta fast mej vid ett träd. eller gå runt med gevär i regnskogar och haffa folk som tjuv-hugger ned skog, problemet är att de gör det för att överleva, då det inte finns andra alternativ... så det är ingen bra idé. problemet är att jag inte vågar, och att jag värdesätter mitt liv högre än andras.

Anmäl
2008-01-23 10:19 #30 av: Nore

  Ja får väl säga då att jag varit med o demonstrerat mot att vi inte fick någon miljöstation i byn där jag bor, kommunen tyckte vi skulle åka till tätorten med avfallet.

   Så jag sammlade ihop lite folk som sammlade ihop en sopsäck var med sådant som skulle slängas, vi var 11 gubbar o kärringar som ställde oss vid busshålplatsen o väntade på att få åka in till tätorten med våra sopsäckar.   Vi tog den tidiga bussen så det blev en full buss som inte kunde ta fler resenärer, det blev ett jäkla liv på bussbolaget för det spreds en odör i bussen, det var någon som lakt ner en burk med surströmming i en säck, jag vet vem o det är preskiberat i dag.

  Hur gick det med miljöstationen, tog fyra månader så fans det en.

Anmäl
2008-01-23 12:52 #31 av: Faxlin

Skrattande

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2008-01-23 13:20 #32 av: Hawknestgrove

Haha, Nore, surströmming är effetivt! Kan användas till mycket, förutom att det är gott! HAr ett annat tips, men det skriver jag inte ut här,om surströmming......

Solweig, välkommen!

 Kul tråd detta blev med många fina funderingar! Tack, kära medarbetare och medlemmar och övriga skribenter! 

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-01-24 16:48 #33 av: solweig

tack gunilla. surströming tycker jag är jättegott. nu blev jag sugen.

Anmäl
2008-01-24 18:18 #34 av: Nore

 Jaså det fins fler som äter surströmming, tänk en riktig klämma o en kall öl.

 

Anmäl
2008-01-24 18:52 #35 av: Hawknestgrove

Hehe, sidospår, jag får inte äta surströmming här hemma......Gråter

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-01-24 18:57 #36 av: nobsan

#34 Ursäkta, men jag kan faktiskt se framför mej Zeb Macehan (eller hur det stavas) sitta och käka surströmming vid en läger eld ute i vilda västern, medan dom andra runt om håller på att storkna. Ha Ha!!!

Anmäl
2008-01-24 19:00 #37 av: Bjornen

Surströming är gott men surmört är godare.

Anmäl
2008-01-24 19:03 #38 av: Hawknestgrove

Hahah, ni gör mig på gott humör! först så har vi Bjorsa, som smyger omkring i munkjacka, rånarluva och mjukisbyxor med sprayburk i handen och så Zeb, som äter surströming, när de andra kobojsarna ska till och äta sina bönor......

 som sagt, surströmming är gott och bra att ha till en hel del......OskyldigKan ju inget säga hihi!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-01-24 19:25 #39 av: Nore

   Åtel till Vildsvin.

Anmäl
2008-01-24 19:30 #40 av: Hawknestgrove

Nä du Nore! INTE det......För att göra dig ännu mer nyfiken, så rör det sig VERKLIGEN om civil olydnad!Oskyldig Inte jag..... en kompis till mig gjorde just DET........Haha, nu blev ni alla nyfikna, va? KAn bara trösta er med, att det är preskriberat för länge sedan......

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-01-24 22:31 #41 av: nobsan

Stackars vildsvin. Frågan är ju om jag skulle vilja äta det lilla svinet sen.

Anmäl
2008-01-27 14:15 #42 av: Hawknestgrove

Nore, du kan höra med Cuyo, vad man kan göra med surströmming.... HAr berättat för honom... Nä, det var INTE jag, utan en god vän till mig.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-01-31 23:29 #43 av: Hawknestgrove

För att återgå till allvaret, så är det tre personer, som jag faktiskt vill hylla speciellt med denna artikel. De lyssnade till sitt hjärta. Även tre människor till, ska ha heder i detta. Jag bugar mig för dem och för det civilkurage de hade. JAg tror att de själva vet, vilka de är.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-10-15 21:50 #44 av: Hawknestgrove

På förekommen anledning, så puttar jag upp denna artikel. Finns ytterligare folk, som skall äras  i detta , fast i ett annar ärende!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-10-15 21:56 #45 av: catfoot

Surströmming..mmmmm mumma..Var det nån som tyckte annorlunda...

Bra skrivet inlägg här Gunilla...detta med Civil olydnad..Ojjoj, va jag är olydig...Fnissssssssss...

Anmäl
2008-10-15 23:04 #46 av: Jenna-Gun

Surströmming är god och dyr numera. Så inte slösa med godsakerna till vildsvinen.

Jenna

 

Anmäl
2008-10-15 23:09 #47 av: catfoot

Näää, inte mata vildsvin med sådana läckerheter....

Anmäl
2008-10-15 23:39 #48 av: Anders 50

Väldigt bra inlägg, de tre sista !

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2008-10-16 00:10 #49 av: Hawknestgrove

HAha, nä inte till vildsvin... Men man kan använda surströmming(som är väldigt gott) till annat!

Nu ska jag avslöja, vad jag menar!

en god vän till mig var på fest med sin dåvarande kille för många år sedan. Mitt i kalaset, så försvann killen ut tillsammans med en tjej på festen. XX gick ut och kollade, killens bil hade alldeles immiga rutor och gungade misstänkt.....

Fin bil. Ny Volvo......

Dagen efter inhandlade XX en burk surströmming. Den hällde hon ner i ventilatonen uppe på motorhuven i bilen. Fiskarna mosade hon ner med en gaffel.

Sen torkade hon av och tvättade bilen, så inget syntes.

Den bilen gick till skrot.......

Behöver jag säga, att hon sparkade ut killen?

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-10-16 09:20 #50 av: catfoot

Hihi...Hämden är ljuv...Oskyldig...

Anmäl
2008-10-16 15:43 #51 av: Hawknestgrove

Ja och det gick ju inte att spåra lukten! Ju mer fläkt de körde, desto mer gick ju lukten in i klädsel, plast och  övriga textilier!

Oskyldig

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-10-17 23:47 #52 av: Martin

Hon får väl vara glad att han inte polisanmälde henne. Det hade ju kostat mer än det smakade. Tror jag i alla fall. Men det hade det kanske varit värt för henne, vad vet jag :o)

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2008-10-18 13:34 #53 av: Wassago

#30 Suveränt gjort!! Japp, surströmming e använbart och underbart gott!! Har två fjolårsburkar kvar å fem från året som ska få stå till nästa år.. men en av fjolåringarna skulle man kanske ta å öppna nu när man ändå e gräsänkling i helgen..

 

Väl mött//I

Anmäl
2008-10-19 13:10 #54 av: Hawknestgrove

HAha, Marny, vem gjorde det? Inga bevis fanns ju! OCh hon höll masken hela tiden!Oskyldig Än i dag så har han inte fått veta det och detta var för ca 30 år sedan.....

Wassago, välkommen in i vårt glada galna gäng!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-10-19 16:56 #55 av: Nore

I en närbelägen stad var det en fru som inte fick nog hemma utan ville vara på vift lite vid sidan om, hon cyklade i väg till en älskare men mannen misstänkte det var något, en dag när han kom hem från sitt jobb lite tidigare än väntat, fick han se fruns cykel vid ett hus, han stannade o tog med cykel hem, frunkom hem o beklagade att hännes cykel blivit stulen, anmälan o köp av ny cykel, o det upprepades många gånger o hon anade ingetting.

Men en dag när hon tittade i dagstidningen  fans det en massa cyklar till salu o på deras gata, hon skulle gå o förse sig med en ny cykel igen, när hon kom till lokalen var det hennes man som hadde börgat extraknäcka med cykelaffärer, o hur detta slutade får ni fundera över, men än i dag så kallas hon för guppinFlört.

Hennes man inporterar cyklar från kina med mycke god förkänst, när han var o hämta ett parti tog han med sig ett cykelsmycke hemCool

Anmäl
2008-10-19 19:12 #56 av: Hawknestgrove

Fniss,Nore........

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2010-11-19 16:11 #57 av: Agilis

Jag har gett mitt brottregister till de som behöver det, har bland annat kedjat fast mig och gjort mig skyldig till olaga intrång, ohörsamhet mot lagman och diverse andra mindre brott för att förhindra större brott att begås.

Jag är FÖR civil olydnad med fredliga handlingar (pacifistiska) och MOT våld. Förstörelse av egendom kan också vara berättigat under förutsättning att man tar på sig sina handlingar och ersätter det man förstört. Jag är alltid FÖR att stå för det man gör och ta det eventuella straffet för sina handlingar. Jag är MOT maskering, det går emot det öppna handlandet.

Men det är jag det!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.