Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

01. Floran - alla våra växter 01. Svampar 02. Havet 02. Kustlandet 03. Skogen 04. Sjöar och vattendrag 05. Fjällen 06. Nära staden 07. Faunan-Alla våra djur 08. Våtmarker 09. Öppna landskap 11. Klimatförändringar 13. "Naturliga" nyheter, miljövänligt 14. Vandring, film, reservat, resor 15. Evenemang 16. Upplevelser & Äventyr 17. Boktips 18. Dagens bild + fototävlingar 19. Fåglar/vilt 20. Fiske 21. Jakt 22. Ute i naturen 23. Omvärldens djur och natur 24. Svenska vilda djur 25. Viltrehabilitering i Sverige 26. Mumssidan. 27. Konst - Djur & Natur 28. Övrigt 29. Sajten 32. Släpp loss humorn! Mitt djur är bortsprunget Skampålen Vårt samhälle Rovdjur TV-tips
Nyheter

Anslaget för naturskydd skärs ner!

2007-09-11 12:47 #0 av: CarlS

Enligt vad Naturskyddsföreningen erfar kommer regeringen i budget-propositionen som presenteras den 20 september att föreslå att anslaget för biologisk mångfald skärs ner mycket kraftigt. Anslaget för biologisk mångfald används bland annat för att köpa in mark som kan skyddas som t.ex. naturreservat för att därmed skydda värdefull natur och hotade djur och växter.

CITAT: Snf.se
"Hundratals miljoner skärs bort från anslaget till naturskydd!

Enligt vad Naturskyddsföreningen erfar kommer regeringen i budget-propositionen som presenteras den 20 september att föreslå att anslaget för biologisk mångfald skärs ner mycket kraftigt.
Anslaget för biologisk mångfald används bland annat för att köpa in mark som kan skyddas som t.ex. naturreservat. Under naturvårdens 99-åriga historia har ambitionerna gradvis ökats men nu tycks regeringen Reinfeldt vika från traditionen och drastiskt minska anslaget för att skydda värdefull natur och hotade djur och växter.
Enligt vad Naturskyddsföreningen inhämtat föreslås anslaget att minskas med omkring en halv miljard på tre år.
- Detta leder till ökad utarmning av hotade naturvärden. Detta är värden som Sverige internationellt förbundit sig att bevara genom EU-direktiv och konventioner, säger Mikael Karlsson, Naturskyddsföreningens ordförande.
I den genomgång av de nationella miljömålen som riksdagen beslutat om har flera myndigheter visat att det blir mycket svårt att nå flera av de uppställda målen. Det är t ex mycket långt kvar till målet för skydd av skog i tillräcklig omfattning för att bevara hotade skogslevande växter och djur.
- En minskning av anslaget skulle ytterligare hota flera av de nationella miljömål som riksdagen beslutat om. Miljömålen i sin tur är grunden för vår välfärd, säger Mikael Karlsson.
I vårbudgeten skars anslaget ner med ca 90 miljoner kronor under protester från naturvårdshåll och miljöorganisationer. Nu väntar ytterligare nedskärningar, kanske så mycket som hundratals miljoner.
- Det är helt obegripligt att regeringen tar av dessa begränsade anslag, säger Klas Hjelm, naturvårdschef på Naturskyddsföreningen. När nu inget av riksdagens egna miljömål visar sig nås behövs en totalt sett ökad budget för hela natur- och miljövårdsarbetet."
SLUT CITAT
Läs mer på Naturskyddsföreningens hemsida!

Man får hoppas de finner annat  att dra ner på. Naturen är alltför viktig för aalla levande varelser, inklusive människan.
//CarlS

Relaterade länkar

Av: CarlS

Datum för publicering

  • 2007-09-11
Anmäl
2007-09-11 15:02 #1 av: Hawknestgrove
Sorgligt, men på et sätt gillar jag inte, hur de vill styra och ställa över privata skogar. De stackarna som vill avverka, får ju inte ens vettig ersättning för det de måste spara. Tänk tex en skogsbonde, som ärvt gården.Många gånger har han /hon fått köpa ut andra arvingar och behöver pengarna, som den värdefulla skogen kan inbringa. Så åker han/hon på Nej! Det är inte rättvist! Skogen kanske är planterad av farfar /morfar i syfte att avverkas en vacker dag. Alltså, beklagligt, mer pengar så att de som inte kan ta utsitt virke har råd att låta det stå kvar!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2007-09-12 10:32 #2 av: Nore

#1 Kunde inte sakt det bätre skälv. O jag tycker vi betalar så mycke skatt till miljön så det borde nog räcka till naturvårdsväkets insatser i naturen. Vi jägare betalar jaktkortet till naturvårdvärket o de kan inte ens skicka ut et jaktkort som vi jägare skall ha med oss på jakten, sen gnäls det om regeringen om att de drar in, naturvårdsvärket drar in inkomst på jaktkorten men ger inget jaktkort.         NORE jägare

Anmäl
2007-09-13 00:12 #3 av: Coturnix

i så fall får vi hoppas på fler insatser av den här typen: http://www.ettklickforskogen.se/

 

Anmäl
2007-09-13 10:22 #4 av: Coturnix
-Klicka som bara den!- idag är det sponsrat för hela sex kvadratdecimeter!
Anmäl
2007-09-13 12:16 #5 av: Coturnix

(> decimeter <  ska det stå. Gick inte att redigera. Bredbandet lade av.)

Anmäl
2007-09-15 21:43 #6 av: Coturnix

Var det någon av Er som klickade? Vad tycker Du?

Anmäl
2007-09-17 02:05 #7 av: Hawknestgrove

Jag har klickat två gånger.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.