Evenemang

Linné2007 - ett år i miljöns tecken!

2007-01-07 14:47 #0 av: Christina

En rad evenemang med klar miljöprofil blir tyngdpunkten i firandet av 300-årsminnet av Carl von Linnés födelse.

Linné är en av världens mest berömda vetenskapsmän och  jubileumsåret 2007 firas stort i Sverige och utomlands. Firandet kommer att utnyttjas för att påverka och informera i miljöfrågor och en särskild miljöpolicy har utarbetats. Linné framställs som den förste ekologen, långt innan begrepp som hållbar utveckling och miljöhänsyn börjat diskuteras.

'Linné was here'! Fotograf: Simon Irvine. Pressbild med tillstånd från Linné2007

"Hållbar utveckling" är en lika naturlig utveckling av Linnés arbete som den inom botaniken och zoologin. Linnéfirandet 2007 ger ett tillfälle att lyfta fram vårt gemensamma ansvar för miljön.

Barn och ungdom, allmänhet, turister, verksamhetsutövare och samtliga lärosäten och skolor - alla ska involveras i firandet. Utbildningsprogram för skolorna tas fram. Ett miljöprogram och en miljöpolicy presenteras på jubiléets officiella hemsida. Utflykter i Linnés fotspår, utställningar, konferenser och föreläsningar står på schemat.

Håll koll på den här loggan när den dyker upp i din hembygd! Det betyder att det är ett miljömärkt evenemang. Om du har egna lokala miljöarrangemang kan du vända dig till regionansvarig Linnékommittén för att få använda deras logga och hjälp att sprida kännedom om dina aktiviteter.

Besök regelbundet hemsidan för Linnéjubileet för nyheter!

Relaterade länkar

Av: Christina

Datum för publicering

  • 2007-01-07
Anmäl
2007-01-07 18:30 #1 av: Faxlin

Vilka bra tips. och vad kan passa bättre in här på denna sajt än just detta.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-01-07 18:40 #2 av: Christina

Visst är det utmärkt att man använder Linné-jubiléet till att höja miljömedvetandet? Tror att de kommer att vara rätt generösa med att låna ut loggan till lokala arrangemang. Just för att uppmuntra till engagemang.

Anmäl
2007-01-07 23:14 #3 av: StefanW

Jag tror på barnen, se bara på de skolor som har lärt barnen att sortera sopor rätt! De ser till att det blir ordentligt gjort även hemma hos dom! Så jag lägger gärna en slant på de små, då det är dom som är vår framtid

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.