Annons:
Etikettskyddad-natur
Läst 6535 ggr
CarlS
2006-12-02 17:04

Länsstyrelsen skyddar skog efter Greenpeacetips!

Länsstyrelsen i Västerbottens län meddelar att 44 hektar av skogen vid Bjännberget i Umeå kommun kommer att bli naturreservat. Skyddet kommer till stånd sedan Greenpeace 2003 avslöjade att skogsbolaget Holmen genomfört olagliga avverkningar i skogen under tiden som skogen inventerades. Den av Greenpeace beställda inventeringen bekräftade skogens höga naturvärden, vilket nu alltså fått Länsstyrelsen att skydda en del av den i naturreservat.

Umeå/Stockholm, Sverige - Länsstyrelsen i Västerbottens län meddelar i dag att 44 hektar av skogen vid Bjännberget i Umeå kommun kommer att bli naturreservat.

Skyddet kommer till stånd sedan Greenpeace 2003 avslöjade att skogsbolaget Holmen genomfört olagliga avverkningar i skogen under tiden som skogen inventerades. Den av Greenpeace beställda inventeringen bekräftade skogens höga naturvärden, vilket nu alltså fått Länsstyrelsen att skydda en del av den i naturreservat.

Läs mer här på Greenpeace sajt

Annons:
CarlS
2006-12-02 17:23
#1

Har i dagarna skicka ett mail till Greenpeace om eventuellt samarbete med oss på svensknatur.ifokus.se

Kommer också att skicka ett till wwf och andra organisationer.

Vår sajt: svensknatur.ifokus.se handlar ju främst och kommer främst att handla om vår svenska natur och dess djurvärld.

Men känner att det "saknas" en kategori som handlar om omvärldens natur. Vår natur, vårt klimat och miljö är ju beroenda av vår omvärlds natur. Hur den mår och vad som händer där. Därför kommer jag i dagarna att lägga in artikelkategorin:"Omvärldens natur"

Önskar kommentarer om detta, tips och ideér från alla medlemmar på sajten. Har redan ett inlägg från Soulway om soja som ligger i startgropen.

Om vi kan få till ett samarbete med andra naturorganisationer skulle det glädja mig mycket då "bredden" och därmed besöksunderlaget skulle öka.

Hälsningar
CarlS

Faxlin
2006-12-05 06:10
#2

Tycker det är otroligt bra förslag Carl. Och jag hoppas att dessa organisationer ser de fördelar som finns genom att samarbeta med svensknatur.ifokus.

Mvh Åsa

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Upp till toppen
Annons: