Etiketttv-tips
Läst 2684 ggr
[
2014-01-30, 15:00

Älgattack!

"Amerikansk dokumentär från 2010. Älgen är Europas största landdäggdjur och kan mäta upp till två meter i mankhöjd, samt väga nästan ett ton. I hundratals år har den stora varelsen slagit tillbaka alla naturens vilda rovdjur - men nu har jättarna en ny fiende: människan. I denna unika dokumentär bevittnar vi vad som händer när de annars vänliga djuren provoceras eller hotas." källa tv.nu

Imorgon på TV 10 kl 19.00

Taxelina1
2014-01-30, 15:33
#1

Såg en film för flera år sedan då en älg förvillat sej in i ett samhälle där elaka ungar kastade snöbollar på den. När så en äldre person går förbi den,  får han ut för det ungarna gjort och blir ihjälsparkad av en ursinnig älg.

Filmen innehåller även andra sjuka saker människan gör tack vare att den tappat instinkten för vilda djur. Till exempel stannar bilen när en björnhona går vid vägen med sina ungar. För att barnen ska se bättre tar pappan ut dom ur bilen !!!

En annan person går fram fram till stora amerikanska hjortar och får sej en omgång.

En man går fram till bufflar vilket resulterade i en rejäl luftfärd upp i träden.

Har även påträffat folk som inte klarar av att läsa av en ilsken älgko utan ska fram och ta den där fina närbilden vilket gör att både stativ och kamera kraschar och gubben får uppsöka läkare.

I programmet Natur visades en film upp från en joggare som filmade en ilsken älgko med pytteliten kalv. Hon visar hela listan på varningar men han går bara närmare. Man ser ögonvitorna och öronen är tätt strukna bakåt och hon gör utfall. Programvärden visar filmen och skrattar lite vilket jag reagerade kraftigt över. Det hade varit ett bra läge att visa hur man inte ska göra vid såna möten.

Människan har tappat respekten för vilda djur. Förstår inte hur dom fungerar längre.

Hälsning från en stor djurvän😎
Anders 50
2014-01-30, 17:38
#2

Var det inte i höstas en man äntligen blev frikänd för mordet på sin fru? Det påstods att han även hade använt gräsklipparen som mordvapen, men till slut kom de fram till att hon hade dödats av en ilsken älg.

Om jag inte minns fel så var fallet med i Veckans brott på TV.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!
[
2014-01-30, 18:40
#3

# 2 Ja det stämmer. Hon hade gått en tur med hunden men kom inte hem. Maken blev misstänkt. När de sen började syna  spåren så upptäckte de att hon inte blivit överkörd av någon åkgräsklippare utan hunden hade förmodligen retat upp älgen i brunsttid  och sen gömt sig bakom matte då älgen gick till attack.

Taxelina1
2014-01-30, 23:07
#4

Stämmer. Stackars man. Tack och lov att det blev utrett till slut.

Hälsning från en stor djurvän😎
JontaK
2014-01-31, 05:11
#5

"men nu har jättarna en ny fiende: människan"

TV-kanalerna förnekar sig aldrig när det kommer till att göra sensationell reklam för sina program…

Människan har jagat älg i en herrans massa år och därmed per definition varit djurets fiende väldigt länge. 

Håller med #1, respekten för vilda djur är borta. Älgen är troligtvis vårt farligaste djur här i Sverige. Har själv flera gånger gått på kor med kalv i skogen. Då är jag väldigt stilla och försöker försiktigt backa undan. Jag har uppenbarligen agerat väldigt otidsenligt, man ska visst gå fram och klappa de söta små kalvarna!

Upp till toppen